Tanssin aika -festivaali I Jyväskylä Dance festival

Tämän vuoden Tanssin Aika katsoo tanssitaiteen ja nuorison suhdetta. Taiteellisena johtajana minua kiinnostaa eritoten taidetanssi, joka osallistaa paikallisia tekoprosessissaan. Tänä vuonna sen tekee kaksi teosta, Tight re-make, joka on Joona Halosen nykytanssiteos vuodelta 2017 ja Energpriests kollektiivin Guided Body Meditations. Joona uudelleen harjoittaa Tight-teoksen 17-20-vuotiaiden tanssijoiden kanssa. Energpriests kollektiivin Soili Huhtakallio ja Krista-Julia Arppo valmistavat ja esiintyvät Guided Body Meditations -teoksessa yhdessä paikallisten nuorten kanssa lauantaina järjestettävissä Kotibileissä ja Puutarhassa.

Vuoden 2021 festivaali haluaa rakentaa siltoja alueella kasvamisen, aikuistumisen ja taidetyön välillä. Festivaalin taiteilijat viettävät aikaa paikallisten seurassa, koreografioiden, keskustellen ja luoden yhdessä. Osa festivaalista on myös kuratoitu yhteistyössä siellä esiintyvien nuorten kanssa. Kuten Stage on vapaa, joka on tänä vuonna kokonaan alle 25-vuotiaiden käsissä oleva näyttämötaidetapahtuma.

Globaalia kontekstia edustaa Funmi Adewolen luentosarja Contemporary Dance as a Transnational Practice, pandemian jälkeistä kaikua Sonic Presence of An Absent Choreography ja nykytanssin uudelleen muotoutumista Rutimo kollektiivin Lemons.

Huomion arvoista on se, että osa festivaalista on ilmainen alle 20-vuotiaille!

Tervetuloa Tanssin Aikaan!
Janina Rajakangas

Festivaalin koko ohjelmisto tanssinaika.fi