Rakkaustarinoita

Teatterikoneen syksyn 2021 kantaesitys on nimeltään Rakkaustarinoita. Yleisöltä kerättyjen todellisten tarinoiden inspiroimana syntyi näytelmä, arjen ja elämän makuisesta rakkaudesta.

Näytelmä nivoo yhteen rakkaustarinoita, joita yhdistää Kanervan kukkakauppa. Kaupan ovi käy tiheään ja Kanerva kohtaa kukkia myydessään monenlaisia tarinoita. Jokaisen kukkakimpun suojaan kätkeytyy jotain elämänmakuisesta rakkaudesta, niin ilosta, surusta, kuin luopumisesta. Näytelmän tarinoissa rakkaus ei ole läsnä vain juhlapäivinä, vaan se näyttäytyy arjen erilaisissa tilanteissa, katseissa ja hetkissä, jolloin sanoja ei välttämättä löydy. Siitä mihin sanat loppuvat alkaa musiikki, jolla on tärkeä rooli näytelmässä. Yleisö on saanut vaikuttaa näytelmän musiikkiin ehdottamalla esitykseen omia suosikkirakkauslaulujaan. Näytelmässä on yhdeksän rakkaudesta kertovaa laulua, joita esittävät Gradian muusikko-opiskelijoista koottu lauluyhtye.

Esityksen kesto: n. 2h (sis. väliajan)

Esitystä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto, Keski-Suomen rahasto

Käsikirjoitus & ohjaus: Annu Sankilampi
Rooleissa: Jussi Helminen, Aaro Vuotila, Kirsi Sulonen, Clara Kinnunen, Eeva-Liisa Vihinen, Pekka Kontio, Saga Lähtevänoja, Peppi Vuotila, Jenna Sottinen, Annina Savela
Musiikkin sovitus ja esitys: Saara Siltala, Janina Ahola, Inga Seuranen, Sakke Siira ja Clara Kinnunen
Koreografi: Laura Suonperä
Valosuunnittelu:Perttu Lähdesmäki
Tekniikan ajo: Tero Haapala
Lavastus: Annu Sankilampi, kukkakaupan somistus: Ruusupuun Minna
Promokuva: Nina Huismanen
Tuotanto: Teatterikone / Laura Eteläaho,
AdAstra -teatteri / Minttu Leppälä ja Maija Lehtoranta