Keski-Suomen Kirjailijat: Runousaamiainen

 

Joko olet ehtinyt nauttimaan Runousaamiaisen laatuantimista? Seuraava tilaisuus sukeltaa säkenöivän runouden ja herkullisen aamupalan yhteispyörteisiin tarjoutuu Ravintola Villa Ranassa. Aloita siis lauantaiaamusi suuntaamalla askeleesi Seminaarinmäelle, jossa aamiaiskattauksen äärellä esiintyvät runoilijat Kati Hiltunen, Jyri Vartiainen, Terhi Forssén ja Niklas Salmi.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjistä:

KATI HILTUNEN on Jyväskylän kautta Tampereelle päätynyt runoilija, joka rakastaa teeiltoja ja kovakantisia kirjoja. Toista runokirjaansa kirjoittavan Hiltusen esikoisrunoteos Kotini on tuntematon manner (2020) käsittelee ikiaikaisia aiheita tuoreesti ja raikkaasti, virheitä ja elämän kaikkia värejä syleillen.

JYRI VARTIAINEN on monissa liemissä keitetty prosaisti, jonka ensimmäinen runoteos Kootut runot (2021) on yksi kirja mutta neljä runokokoelmaa. Vartiaisen helposti lähestyttävälle runoudelle on leimallista valoisa keveys ja irtonaisuus yhdistettynä pettämättömään rytmitajuun.

TERHI FORSSÉN on Jyväskylässä asuva runoilija, jonka elämään on mahtunut mukaan joutilas vaihe New Yorkin kaupungissa. Runousaamiaisella kuullaan maistiaisia hänen keväällä 2022 ilmestyvästä esikoisrunokokoelmastaan Sinä olet ääni minä olen hiljaa. Suurkaupunkiympäristöön sijoittuvassa teoksessa kaipauksen kohde tuntuisi olevan yhtä aikaa paikalla ja poissa.

NIKLAS SALMI on Jyväskylään paluumuuttanut runoilija, jonka kolmannessa runoteoksessa (2021) ihon siniset joet juoksevat keltaiseen metsään. Ahkerasti keikkaileva Salmi on esiintynyt niin Annikin Runofestivaalilla kuin mumbailaisessa spoken word -tapahtumassakin. Kääntäjänä Salmi on keskittynyt puolalaiseen kirjallisuuteen ja valmistelee Adam Zagajewskin käännösrunovalikoimaa, jonka on määrä ilmestyä vuonna 2023.

Ennakkoon tilattavissa aamiainen, joka sisältää:

• Punasipulilla, fetalla ja punajuurihummuksella täytetty croissant

• Kokonaisista jyvistä haudutettua kaurapuuroa lisukkeineen

• Tuoremehun

• Kahvin tai teen

Villa Ranan ravintolan normaali valikoima tietysti myös saatavilla.