Tanssin Aika: Last Hurrah

Last Hurrah on juhlaesitys, jossa karkeloinnin erilaiset tunteelliset puolet nousevat esiin. Esityksessä juhlakalun, eli pääesiintyjän, ruumilliset olotilat ja niiden johdattelemat mielleyhtymät nostavat esiin tyhjyyden tunteella ja vaivaantuneisuudella varustetun näyttämön. Juhlabiisit ja yleisölle jaettujen käärmepillien konsertto luovat jännitteisen tunnelman, jonka puitteissa esiintyjä yrittää kaikin tavoin olla vieraillensa mieliksi. Esitys sai ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterin Nykyesityksen näyttämöllä elokuussa 2022.

Esitys sisältää voimakkaita ääniä.

Sara Grotenfelt on esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee tanssin, performanssin ja esitystaiteen alueilla. Taiteellisessa työssään hän on kiinnostunut tunteella ladattujen kuvien ja assosiaatioketjujen rakentamisesta koreografian keinoin. Saran teoksia on esitetty mm. Stockholm Fringe -festivaalilla, Helsingin Taidehallissa, Kööpenhaminan oopperatalossa ja internetissä. Esiintyjänä Sara on toiminut mm. W A U H A U S -kollektiivin, Blaue Fraun ja Reckless Sleepers -ryhmän teoksissa.

Tuotanto: Helsingin kaupungiteatteri, Nykyesityksen näyttämö
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Routa Companyn residenssi, Liisa Pentti +CO:n residenssi

Kiitos Jouni Järvenpää, Sanni Kriikku, Anne Naukkarinen, Maya Oliva, Selma Reynisdóttir ja Suvi Tuominen kaikesta avusta ja tuesta.

Valokuva / Photography: Helen Korpak

KONSEPTI, KOREOGRAFIA JA ESIINTYMINEN / CONCEPT, CHOREOGRAPHY AND PERFORMANCE Sara Grotenfelt

KOREOGRAFINEN APU JA KESKUSTELUKUMPPANI / CHOREOGRAPHICAL ASSISTANCE AND INTERVIEWER Sanni Kriikku

TUKIJAT/SUPPORTERS Routa Companyn residenssi ja Taiteen edistämiskeskus