VekaRana: Tanssia ja kaitafilmejä

Kaitafilmejä (Keski-Suomen elokuvakeskus) ja
Tanssikylä-yhteisötanssihetki, tanssija Saga Elgland (Keski-Suomen Tanssin keskus)

VekaRanan ohjelma:
Klo: 10 Kaksi Mickwizin lyhytelokuvaa
Klo: 10.30 Tanssikylä
Klo 11 tai 11.15 lyhytelokuvat jatkuvat klo 12 saakka.

Tanssikylä on matalan kynnyksen yhteisöllinen tanssihetki, jossa päästään tällä kertaa tutustumaan klassisen baletin maailmaan. Tanssihetki alkaa tanssija Saga Elglandin esityksellä ja jatkuu hänen ohjaamalla yhteisellä balettituokiolla, johon kaikki ovat tervetulleita!

Klassinen baletti on vanhin länsimaisen taidetanssin muoto, jossa korostuvat mm. kehon kannatus, linjakas ja kepeä liikekieli sekä jalkojen aukikierto. Koko perheelle suunnatussa tanssikylässä tutustutaan baletin liikesanastoon, kokeillaan jalkojen ja käsien perusasentoja sekä sukelletaan lajille ominaiseen ilmaisuun ja estetiikkaan tuttujen klassikkobalettien sävelten siivittämänä. Tanssikylään osallistumiselle aiempaa kokemusta tanssimisesta ei tarvita – uteliaisuus ja into riittävät mainiosti!

Vapaa pääsy!

VekaRana on Kulttuuritalo Villa Ranan uusi monitaiteinen koko perheen tapahtumakonsepti. Kulttuuritalon toimijat vastaavat VekaRana toiminnan sisällöistä. VekaRana -tapahtumasarja toteutetaan OP:n Teemme yhdessä hyvää -avustuksen avulla.

 

Saga Elgland
Kuva: Matti Häyrynen