Yrjön synttäriviikko 8.-13.3.

Arkkitehti Yrjö Blomstedtin syntymäpäiväviikko on Kulttuuritalo Villa Ranan juhlaviikko! Viikolle sattuvat muun muassa kansainvälinen naistenpäivä 8.3., Yrjön synttärit 9.3. sekä Miesten Maaliskuun avajaiset, kun Teatterikoneen uuden näytelmän Mitä mies miettii? ensi-ilta koittaa. Tule mukaan runsaaseen juhlintaan, nyt on tarjolla jokaiselle jotain! Onnea Yrjö 151 vuotta!

Keräämme myös viikon ajan yhteisötaideteokseen yrjöttävimpiä ja ihanimpia rakkauskirjeitä ja –tarinoita seinälle sekä rakkauspostilaatikkoon. Voit osallistua myös sähköisesti lähettämällä Facebookin tai Instagramin kautta tekstisi viestinä Kulttuuritalo Villa Ranalle. Osa tarinoista julkaistaan sosiaalisen median kanavissamme.

 

TI 8.3.

Naistenpäivän kunniaksi kuohuviinilasillinen 3 € Ravintola Villa Ranassa, auki klo 11–19

Naistenpäivän elokuvat Kino Aurorassa:
klo 17 Kuukauden pohjoismainen elokuva: Charter (Amanda Kernell, 2020, 94min.) 8€
klo 19 Rinnakkaiset äidit (Pedro Almodóvar, 2022, 123min.) 10€/12€

 

KE 9.3.

Ravintola Villa Rana auki klo 11–19.30

Avoimien treenien päivä

klo 13-14 Keski-Suomen Tanssin Keskus: Kahíme-teoksen avoimet treenit.

Kahíme – lapsille kohdennettu teos, jossa keskiössä ovat tanssitaiteen lisäksi esineteatteri ja äänisuunnittelu. Treeneihin pääsee rajoitettu määrä katsojia saapumisjärjestyksessä.

klo 18–19 Teatterikone: Yrjö-koodilla ilmaiseksi Teatterikoneen Mitä mies miettii? -näytelmän avoimiin treeneihin

Ilmoittaudu mukaan katsomaan Teatterikoneen kevätkauden avaavaan esityksen Mitä mies miettii harjoituksia. Ilmoittautuminen sähköpostilla laura@teatterikone.fi. Muista mainita sisäänpääsykoodi: YRJÖ ilmoittautumisen yhteydessä, joita otetaan vastaan 9.3. klo 15 asti.

Mitä mies miettii? Tietääkö hän itsekään? Teatterikoneen kevään 2022 uutuusnäytelmä sukeltaa miehen sielunelämään ja antaa miehiset vastaukset kysymyksiin miehen mielen liikkeistä. Kantaesityksen käsikirjoittavat Teatterikoneen miehet Jussi Helminen ja Aaro Vuotila, jotka myös taituroivat näytelmän kaikki roolit. Luvassa on puhetta ja hiljaisuutta, huumoria ja testosteronin tuoksuista toimintaa, sekä vahvaa miehistä herkkyyttä myös laulujen muodossa.

Yrjön synttäripäivän elokuva Kino Aurorassa: klo 19.30 Maija Isola (Leena Kilpeläinen, 2021, 96min.) 10€/12€

 

TO 10.3.

Ravintola Villa Rana auki klo 11–19

klo 17 Yrjö-visa Ravintola Villa Ranassa. Tule testaamaan tietosi Yrjöstä, historiasta, kampuksesta, maailmankaikkeudesta ja kaikesta. Tuotepalkinnot.

klo 19 Kino Auroran Viikko-ohjelmisto: C’mon C’mon (Mike Mills, 2021, 109min.) 10€/12€

 

PE 11.3.

Ravintola Villa Rana auki klo 11–20.15

Kino Aurora:
klo 10 Aamukino: Maija Isola (Leena Kilpeläinen, 2021, 96min.) 8€
klo 13 Viikko-ohjelmisto: Kohtauksia eräältä saarelta (Mia Hansen-Løve, 2021, 112min.) 10€/12€

klo 19 Jazz Jkl Live

Teemu Viinikainen Soolo. Kitaravirtuoosi Teemu Viinikainen on vahvan ja sielukkaan tunnelmoinnin taituri. Kulttuuritalo Villa Ranassa järjestettävässä soolokonsertissa nähdään myös ensiesitys dokumenttielokuvasta, joka rakentuu Viinikaiselle käsityönä valmistetun kitaran syntyprosessin ympärille. Liput 20 / 15 €

 

LA 12.3.

Ravintola Villa Rana auki klo 12–20

klo 12–15 Villa Ranan avoimet ovet ja juhlakirppis

Avoimissa ovissa Villa Ranan toimijat esittelevät toimintaansa, ja talon historiasta kuulee tasatunnein lähtevillä lyhyillä kävelykierroksilla. Voit myös tulla avoimelle kirppikselle myymään ja tekemään löytöjä.

Tarjoamme kirppismyyjille yhden myyntipöydän yläsalistamme ILMAISEKSI! Pöytiä saatavilla vain rajattu määrä, joten varaa omasi nopeasti. Myyntipöydän varaukset sähköpostitse: anni.partanen@humak.fi Huomioithan varausta tehdessäsi, että Villa Ranan läheisyydessä on hyvin rajoitetusti parkkipaikkoja. Tarkemmat ohjeet saapumisesta ja myyntitavaroiden tuomisesta lähetetään sähköpostiin.

Kirppiksen aikana luvassa myös musiikkia, tunnelmaa ylläpitää DJ R2ISDJ2! Tervetuloa myymään, tekemään löytöjä, tutustumaan taloon tai muuten vain viihtymään ja juhlistamaan kanssamme!

klo 15 Bingo Rana Ravintola Villa Ranassa. Luvassa monipuolinen kattaus palkintoja, tuotetarjouksia ja juhlatunnelmaa

klo 19 Teatterikone: Mitä mies miettii? Ensi-ilta

Mitä mies miettii? Tietääkö hän itsekään? Teatterikoneen kevään 2022 uutuusnäytelmä sukeltaa miehen sielunelämään ja antaa miehiset vastaukset kysymyksiin miehen mielen liikkeistä. Kantaesityksen käsikirjoittavat Teatterikoneen miehet Jussi Helminen ja Aaro Vuotila, jotka myös taituroivat näytelmän kaikki roolit. Luvassa on puhetta ja hiljaisuutta, huumoria ja testosteronin tuoksuista toimintaa, sekä vahvaa miehistä herkkyyttä myös laulujen muodossa.

 

SU 13.3.

klo 17.00 Klovni Dodo ja Loiskis

Maanmainio klovni Dodo (Jari Siljamäki) hämmästyttää ja kummastuttaa yleisöä hauskoilla ja hätkähdyttävillä tempuillaan – yllättäen usein itsensäkin. Sympaattista Dodoa säestää sirkussävytteinen Loiskis oivaltavalla ja vivahteikkaalla musiikillaan. Konsertissa on tunnelmasta toiseen liikkuvaa, yllätyksellistä klovniteatteria sekä leikkimielisiä lauluja sirkuksen ja taikuuden maailmasta ja lauluja, joita muusikkomme ovat säveltäneet ja sanoittaneet tätä konserttia varten.

Konsertin kesto on n. 50 min. Suositellaan 3 vuotta täyttäneille.

Liput 12 €/hlö, Perhelippu 40 € (4 hlöä), Ennakkoon www.lastenlevykauppa.fi